منتديات لك نت لك و لأسرتك
أختي العزيزة يسعدنا و يشرفنا انضمامك الينا لنجتمع على المحبة في الله
املين بان تجدي معنا كل ما هو جديد و مفيد
مرحبا بك
منتديات لك نت لك و لأسرتك
أختي العزيزة يسعدنا و يشرفنا انضمامك الينا لنجتمع على المحبة في الله
املين بان تجدي معنا كل ما هو جديد و مفيد
مرحبا بك
منتديات لك نت لك و لأسرتك
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


منتدى نسائي يهتم بشؤون المرأة, الأسرة و الطفل
 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 بسبوسة بالقشطة

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
جوهرة اصلية
--
--



عدد المساهمات : 16
تاريخ التسجيل : 24/07/2010

بسبوسة بالقشطة Empty
مُساهمةموضوع: بسبوسة بالقشطة   بسبوسة بالقشطة Emptyالأحد 25 يوليو - 5:47

المقادير :
3 حبات بيض كبيره الحجم
1 كباية سكر ناعم
2 كباية حليب سايل
1 كباية سميد
نص كباية زيت نباتي او ممكن زبدة انا عامله زبده
نص كباية دقيق فاخر
1ملعقه صغيره بكنج باودر
10 ملاعق حليب بودرة
علبة قشطه للخليط
وتلاته علب قشطه للحشوه



الطريقه :

نحط المقادير السايله كلها في الخلاط الكأس ونخلطهم كويس لحد ماتبقى فاتحه
ونحط المقادير الناشفه كلها في وعاااء مناااسب ونصب عليها الخليط الي اتمزج
واخلطه كويس جدا بعدين اجيب الصينيه بتاااعتي وادهنها زبده او شوية زيت
واصب فيها نص الخليط وادخله الفرن
واسيبه في الفرن دقايق بس وانا واقفه لحد ما يتماااسك
ولازم مايتغيرش اللون ولا يتحمر
واطلعها من الفرن واسيبها تبرد وبعدين نبدأ نحط القشطه لازم تكون بااارده ومن التلاجه
عشااان تكون متماااسكه وافرشها على الوش بعد مايكون برد
وبعدين اصب النص التااني من الخليط بتاااعي بشويش وعلى مهل فوق القشطه
وادخلها الفرن لحد ماتستوي وتتحمر شويتين ويبقى لونها دهبي
وخلااااااص اصب عليها الشيرة ( الشربات ) ولازم تكون وسط مش تقيله ولا خفيفه
بس اصب على الوش شويه مش كتير عشااان ماتكونش عايمة على نفسها
وبالهنااا والشفااا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
بسبوسة بالقشطة
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات لك نت لك و لأسرتك :: منتديات الطبخ :: الحلويات التقليدية و العصرية-
انتقل الى: